Sportspel

Idag finns det ett helt hav av spel på internet och en stor del av dessa spel är sportspel såsom fotboll, ishockey och golf. Spelen består idag av flera olika variationer och beroende på om du spelar ett PC- eller Xbox-spel så kan spelen förstås spelas på lite olika sätt. Förutom de klassiska konsolerna som ofta används till sportspel kan man dessutom nu för tiden köpa till sensorer som avläser spelarens rörelser. Du kan alltså numera spela olika sportspel såsom tennis och golf på ett mer realistiskt sätt genom att till exempel svinga en golfklubba.

Sportspel är perfekta för den som älskar sport, speciellt då dagens teknologi har blivit så pass bra och många av dessa spel är fantastiskt verklighetstrogna. Grafiken är riktigt bra och blir bara bättre och bättre varje år. Via internet tar du enkelt reda på vilka de aktuella spel som är bäst just nu. Den som gillar sport kan nu för tiden dessutom spela på olika matcher med riktiga pengar online. En bra sajt som erbjuder spel på sport är Svenska Spelare, du kan på deras sajt få speltips från världens bästa spelexperter vilket ger dig en stor chans att vinna.

GamingDe allra populäraste sportspelen kommer idag från EA Sports som tillverkat spel sedan år 1993. Det är EA Sports som står bakom bland annat fotbollsspelet FIFA samt hockeyspelet NHL. De har också utvecklat andra populära spel som Madden NFL, NBA och Tiger Woods PGA. Dessa spel förnyas årligen med bättre grafik och spelfunktioner. FIFA kom ut för första gången redan år 1993 och i höst lanserade man FIFA 14 som är spel nummer 21 i FIFA-serien. Förr kunde man spela dessa spel tillsammans med en kompis bara man hade två handkontroller. Numera, tack vare internet och en ny slags spelkonsol, har man möjligheten att spela med flera kompisar samtidigt. I Tiger Woods PGA Tour kan man till exempel vara upp till 24 spelare på en och samma runda. När man spelar via internet kan man dessutom möta spelare från hela världen, vilket är riktigt skoj.

En annan populär typ av sportspel är de så kallade managerspelen. Ett managerspel går ut på att man agerar manager för ett lag. Man har alltså möjligheten att skapa sitt alldeles egna lag, byta spelare och allt annat som hör till managerrollen. I managerspel har man chansen att möta andra managers från hela världen. Managerspel inom fotboll är väldigt populära och idag finns det flera olika varianter av fotbollsmanagerspel. Man kan bland annat välja mellan managerspel baserade på Champions League, Premier League och Allsvenskan. Managerspel finns även inom sporter som ishockey, handboll, tennis och basket.

Post navigation