Testa på ett roligt sportspel

Sportvärlden är full av personer som även gillar att sätta sig ned med ett spel emellanåt. Och som tur är har detta alltid varit en stark spelgenre. Sportspel kommer i många olika varianter och medan det kanske inte går att hitta spel av alla världens sporter är utbudet fortfarande imponerande.

Största sporterna mest representerade

Det är ju knappast förvånande att de största sporterna i världen är också de man hittar spel med högst produktionsvärde. Beroende på vilken sport man talar om är det dock inte alltid fallet att det finns absolut flest spel baserade på dem. Många sportspel förlitar sig trots allt på att representera de högsta ligorna i världen och har således ofta ensamrätt om att göra spel av dem. Men även i sporter som fotboll finns det alltid andra intressanta vinklingar utvecklare har tagit.

Bilsport alltid populärt

Bilspel har lockat till sig spelare mer eller mindre från och med att tv-spel började utvecklas. Även de mest rudimentära bilsimulatorerna var lyckade koncept och som grafiken förbättrades genom åren har också känslan att sitta i en riktigt tävlingsbil ökat. Dagens bilsporter som Formel 1, Nascar och  Monster Truck, Dragracing och mycket mer finns alla representerade på ett eller annat sätt i spelvärlden.

Friidrott i spelformat

Friidrott har väldigt många fans världen över och när det vankas Europamästerskap, världsmästerskap eller sommar OS är det många som samlas kring tv:n för att se de alla bästa idrottarna tävla om guld, silver och brons. Friidrott är dock inte det mest representerade i spelindustrin idag. Går man tillbaka några årtionden var dock dessa spel väldigt populära och var ofta en samling småspel där man kunde testa på många olika friidrotter. Spel görs fortfarande i denna undergenre men de får inte samma press som många andra sportspel idag.