Typer av spel

Inom spelgenren och kanske framför allt när det kommer till odds och andra former av pengaspel finns det olika typer av spel med olika mycket chans att påverka och förutse resultatet.

Skicklighetsspel

Vissa spel handlar inte om tur utan för att vinna i dessa krävs det skicklighet. Ju bättre man är desto större chans har man att vinna spelet. Ett exempel på ett sådant spel är schack, som i princip bara handlar om taktik och skicklighet eftersom bägge spelarna startar i exakt samma utgångsläge. Även vissa kortspel kan vinnas med hjälp av att man är en skicklig spelare.

Tipsspel

Olika former av tipsspel som till exempel Stryktipset, Oddset och andra former av betting är spel som man förvisso själv inte kan vara med och påverka, dock så kan man med kunskap om exempelvis fotboll förutse det mest sannolika resultatet i en match och satsa på detta. Är man kunnig inom sport och påläst finns det goda möjligheter att göra sig en hacka på tipsspel och liknande.

Turspel

Så kallade turspel är spelformer som i princip bara bygger på slump, där det varken finns chans att förutse ett resultat eller påverka detsamma utan det gäller helt enkelt att förlita sig på slumpen. Ett exempel på turspel är casinospelet roulette, som helt och hållet är slumpartat.