World Serier of Poker

World Series of Poker är ett mycket känt namn i pokervärlden, och med rätta, det är trots alla den största serien pokerturneringar i världen. Varje år är det tusentals som spelar i deras evenemang och många andra som dyker upp för att heja på deltagare de känner eller bara för att vara med och bevittna detta fenomen.

World Serier of Poker, eller WSOP som det även kallas, är en serie turneringar som har hållits varje år i Las Vegas sedan dess uppkomst 1970. Vinnaren av varje turnering belönas med ett armband, utöver prispengarna det vill säga. Att vinna ett sådant armband är mycket prestigefyllt och viss professionella pokerspelare jagar armband mer än pengarna. Personen med flest armband i dagsläget är pokerproffset Phil Hellmuth som har lyckats samla ihop 13 stycken, sitt första armband fick han 1989 när han vann WSOP’s Main Event (mer om det nedan) och blev då även den yngsta personen som vunnit the Main Event vid 24 års ålder, ett rekord han höll ända fram till 2008. Det senaste vann han i den Europeiska WSOP 2012.

Inget armband bär dock med sig sådan prestige som armbandet som tilldelas till vinnaren av the Main Event. Detta är den största av WSOP turneringarna som år på år drar till sig tusentals deltagare, trots att det kostar $10,000 för varje deltagare. 2014 hade 6,683 deltagare men bara 693 personer vann pengar. Hamnade man mellen 693:e och 622:a plats vann man $18,406 och lyckades man slå alla andra i turneringen väntade hel $10 miljoner på en. Förra året var första året som en svensk vann the Main Event. Den mannen var Martin Jaconbson. Och inte nog med att han tog hem en sådan prestigefylld titel till Svergie, med den vinster gick Svergie även om Damnark i antal vunna armband och landade oss på en 8:e plats med 8 armband. Ovanför oss just nu är Ryssland med 10 armband.